AUTOGUI Menu Items result

Use this Forum to post your “How to …” questions about your use of aXes. This is not a technical support forum. Both the aXes Support Team at LANSA and other aXes customers may answer your questions. LANSA cannot guarantee the accuracy of any information posted by customers.

Moderator: jeanmichel

Post Reply
Joerg Hamacher
Posts: 13
Joined: 09 Mar 2016, 00:29

AUTOGUI Menu Items result

Post by Joerg Hamacher » 16 May 2019, 23:32

Hi,
I have a big problem with AutoGUI Menu Items.
Apparently the result of AutoGUI Menu Item delivers a value with 3 characters.

Value result of "1. MenuItem1" will be BLANK BLANK 1
Value result of "99. MenuItem99" is BLANK 9 9

Problem: most of our ERP system menues contain Item ranges only from 1 to 99 and the screen field that uses the item numbers is defined as numeric field 2.0.
And now aXes crashes with the message "Too many characters entered".

What can I do to get only 2 character results from AutoGUI Menu Items? Would be fine if there is a possibility to define a new AutoGUI rule for this?

Cheeers,
Joerg

Fairdinkum
Posts: 32
Joined: 24 Jul 2017, 17:02

Re: AUTOGUI Menu Items result

Post by Fairdinkum » 17 May 2019, 12:17

Hi Joerg,

I have experienced situation which seemed to be similar to it. In my case, attached .json solved the problem.

If you try, the steps are:
1) Disable the original AutoGUI Menu items.
2) Import the attached file.

HTH.

Best Regards,
Hidekazu Tanaka
Attachments
axautoguirules(TrimMenuNum).zip
(610 Bytes) Downloaded 3 times

Joerg Hamacher
Posts: 13
Joined: 09 Mar 2016, 00:29

Re: AUTOGUI Menu Items result

Post by Joerg Hamacher » 17 May 2019, 17:15

Hi Hidekazu,
many thanks for your json example.
Unfortunately I do not know how to import it.
I copied the string into axautoguirules.json but everytime I start a developer session it seems that this will be overwritten...

Best regards,
Joerg

Fairdinkum
Posts: 32
Joined: 24 Jul 2017, 17:02

Re: AUTOGUI Menu Items result

Post by Fairdinkum » 17 May 2019, 18:49

Hi Joerg,

aXes v4.1.x can import/export AutoGUI+ rules. In this case, you can import like the following screen shot.
image.png
image.png (58.49 KiB) Viewed 76 times
Thanks.

Best Regards,
Hidekazu Tanaka

Joerg Hamacher
Posts: 13
Joined: 09 Mar 2016, 00:29

Re: AUTOGUI Menu Items result

Post by Joerg Hamacher » 17 May 2019, 19:25

Hi Hidekazu,
thank you again.
It works just as I imagined - great!

Have a nice weekend,
Joerg

Post Reply